Az orosz piacon erősít a Richter

Az orosz–magyar gazdasági kapcsolatok magas szinten vannak, ezt erősíti a Richter gyárbővítése is a moszkvai régióban.

Sárosi Viktor | Új kiszere­lő­üzemmel bővíti oroszországi kapacitásait a Richter – erősítette meg a Világgazdaságnak Beke Zsuzsa, a gyógyszergyártó PR és kormányzati kapcsolatok igazgatója. Hangsúlyozta, hogy teljes spektrumú gyártáskihelyezésről van szó, tehát a kiszerelőüzemben nem csupán csomagolási munkafolyamatokat végeznek majd. A moszkvai régióban megvalósuló termelésbővítésről szóló hírt a Reuters is közölte az orosz Pharmvestnik portál tudósítása alapján.A lap az orosz ipari és kereskedelmi miniszter, Denyisz Manturov és Konkoly Norbert moszkvai magyar nagykövet találkozója után számolt be a Richter terveiről.

Konkoly Norbert az orosz lapnak hozzáfűzte: az orosz–magyar gazdasági kapcsolatok magas szinten vannak, ezt erősíti a Richter gyárbővítése is a moszkvai régióban.

Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt

A Richter 1996-tól mostanáig 115,34 millió dollárt költött az oroszországi beruházásaira. A találkozón a felek egyeztettek az Oroszországban készülő gyógyszerek csomagolásáról, az eurázsiai gazdasági uniós exportkilátásokról, valamint az innovatív gyógyszerek támogatásáról.A Richter idei első kilenc havi, 323,8 milliárd forintos forgalmának kicsivel több, mint ötöde, 65,9 milliárd forintnak megfelelő rubel érkezett az orosz piacról.

Forrás: vg.hu