Hamarosan mobilról tölthetjük az autónkat

Az NKM Mobilitás Kft. töltőin hamarosan megszűnik a kábel csatlakoztatása utáni automatikus töltés, amely ezután csak az applikációból kezdeményezhető. Ennek segítségével az ügyfelek nyomon tudják majd követni a töltéseket, és az elindított töltést is csak maguk tudják majd leállítani. Emellett hamarosan RFID kártyás azonosítást is elérhetővé tesz a társaság, amellyel a töltők indításához és leállításához az applikációban történő regisztráció után már a telefont sem kell majd elővenni.Az applikációból történő indítás először a KÖKI terminál parkolójában telepített Mobiliti töltőknél lesz elérhető a napokban, majd az ország többi részén lévő jelenleg 118 nyilvános töltőponton is elérhető lesz.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A Nemzeti Közművek e-mobilitás melletti elkötelezettségének köszönhetően országszerte már számos helyszínen működik elektromos töltőállomás, például Békéscsabán, Budapesten, Szegeden, Monoron, Mezőtúron, Csongrádon és Kecskeméten, valamint az ország legnagyobb elektromos töltőpontja Sormáson, de a további töltők telepítése folyamatosan zajlik, a végső cél az országos lefedettség elérése. A Mobiliti jelenleg tucatnyi villámtöltő kiépítésén dolgozik országszerte főleg az autópályák mentén, annak érdekében, hogy az elektromos autó tulajdonosok számára stratégiai fontosságú helyeken is elérhető legyen az NKM szolgáltatása.

Az NKM nemrég stratégiai partnerséget kötött a Fortum Charge&Drive-val, amely partnerségnek köszönhetően a Nemzeti Közművek e-mobilitás ügyfelei24 európai országban 85 000 elektromos autó töltőállomáson tölthetik a járműveiket.

A Mobiliti ezen kívül 0-24 órás telefonos ügyfélszolgálata bármilyen kérdéssel hívható. Szükség esetén még a problémamegoldásban is segítenek, mert a töltőkön található matricán szereplő szám alapján be tudják azonosítani a helyszínt, szükség esetén képesek oldani a reteszelt töltőkábelt és ha véletlenül nem indult a töltés, akár távolról is működésbe tudják hozni a berendezést.

Forrás: vg.hu