Hatszázezer lőszert vásárolt a Nemzeti Adóhivatal

Majdnem harmincnégymillió forintért vásárolt lőszert a Nemzeti Adó- és Vámhivatal -írta a hivataltól származó értesülései alapján a szerdai Magyar Idők. A “a NATO elvárásainál is szigorúbb követelmények” mellett lebonyolított eljárás során a következő eszközökre tettek szert:

580 ezer darab 9 milliméteres pisztolytöltény
27 ezer darab gépkarabély-lőszer
3200 sörétes lövedék
1000 vaktöltény

A lőszermennyiség a NAV kötelékébe tartozó fegyveres egységek (a pénzügyőrök és a pénzügyi nyomozók használhatnak lőfegyvert) alapvető felszereléseit pótolja. A lőszerekre azért van szükség, mert a hatóság több olyan bűncselekményfajta feltárását is feladatul kapta, amelyeknél könnyen megeshet, hogy – a Magyar Idők fogalmazása szerint –

agresszív, mindenre elszánt és ennek megfelelően felszerelt személyek, csoportok ellen kell fellépni.

A hivatal látókörébe rendszeresen kerülnek olyan cigarettacsempész-bandák, amelyek, ha kell, fegyverrel is megvédik jól jövedelmező, de jogsértő üzletüket, miként találtak már a NAV-osok lőfegyvert adócsalással foglalkozó bűnözőknél, illegális szeszfőzde üzemeltetőinél és persze a drogcsempészeknél is.

Munkatársai védelmére tavaly hetven lövedékálló mellényt is vett a NAV, ezek közül egyes darabok 120 ezer forintba kerültek, másokért negyedmillió forint körüli összeget kellett fizetni.

forrás: dehir.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük