KDNP: Gyurcsány Ferenc társadalompolitikája ellentétben áll a józan ésszel

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szerint Gyurcsány Ferenc “egyszerűen képtelen belátni, hogy társadalompolitikája szöges ellentétben áll a józan ésszel” – reagált a kisebbik kormánypárt a Demokratikus Koalíció (DK) elnökének hétfői sajtótájékoztatójára. 

    Gyurcsány Ferenc pártja hét plusz egy pontból álló családpolitikai javaslatcsomagját ismertette.
    “Miután regnálása alatt az államcsőd szélére sodorta a magyar gazdaságot, most ingyen adná a közműellátásokat és a munka alapú társadalom helyett továbbra is a segélyezésen nyugvó, a családokat így kiszolgáltatottá tevő rendszert szeretné visszahozni” – reagált a KDNP közleményben.
    A kormánypárt szerint a DK elnökének követelései közül több “csak hangzatos, de mögöttes tartalom nélküli puffogás”. “Társadalmi békét követel, holott az ő miniszterelnöksége alatt lőtték ki békés tüntetők szemeit, akkor kardlapozták meg ártatlanok százait” – fogalmaznak.
    A KDNP a közleményben a “különböző beteljesületlen programok megalkotásának nagy öregjének” nevezi Gyurcsány Ferencet, és felteszi a kérdést: mi lenne, ha felesége helyett önmagát küldené Brüsszelbe, jó hosszú időre.

MTI