Újraindul a Magyar Nemzet

A Népszava szerint a Magyar Nemzet felélesztése egyben a Magyar Idők megszűnésével járhat, hiszen nem életszerű két kormánypárti napilapot fenntartani.

Sajtópiac: újraindul a Magyar Nemzet, de megszűnik a Magyar Idők?

Újságárusnál – Fotó: 24.hu

Valóban újraindul a Magyar Nemzet, de ezzel párhuzamosan megszűnik a Magyar Idők – írja a Népszava. A lap forrása ezt azzal indokolta, hogy „a politikai napilapok piaca olyan kicsi Magyarországon, hogy nem lenne semmi értelme megtartani a Magyar Időket”, a két napilap ugyanis innentől kezdve óhatatlanul is versenytársává válna egymásnak. Az informátor szerint a Magyar Idők beáldozásában szerepet játszhat az is, hogy a Magyar Nemzet még mindig sokkal erősebb márka, mint amilyenné másik lap válni tudott.

A Népszava emlékeztet arra, hogy nem lehet tudni, hány példányban fogy a Magyar Idők, mert a lapot nem auditálták, a Magyar Nemzetből megszűnésekor 13 608-at értékesítettek naponta.

A hvg.hu értesülése szerint az idén áprilisban megszűnt  Magyar Nemzet augusztus 25-én, vagyis éppen az 1938-as alapításának 80. évfordulóján indulhat újra. A Népszava egyik forrása szerint ugyanakkor kétséges, hogy ennyire rövid idő alatt újra lehet-e építeni egy működőképes szerkesztőséget, így valószínűbb, hogy valamikor ősszel fog elindulni.

A lap hozzáteszi, hogy a Magyar Nemzet munkatársai várhatóan a Magyar Idők mostani újságírói lesznek, az pedig valószínűtlen, hogy a Magyar Idők szerkesztőségében bárki is nemet mondjon egy ilyen felkérésre.

A Magyar Nemzet már átélt egy hasonló vérátömlesztést: 2000 tavaszán a Magyar Nemzet egyesült a Napi Magyarország nevű, jóval erősebb hangvételű, jobboldali újsággal, s szippantotta be a nagy múltú lap a néhány éve a piacon levő társ csaknem teljes újságíró gárdát.

Forrás: dehir.hu