A komédiát, bohózatot kedveli a közönségük

Nagy sikerrel, közel telt ház előtt tartotta idei bemutatóját a Csesztregi Színjátszókör. A szombat esti rendezvényen négy bohózatot és komédiát láthatott a közönség.

Ezzel az utóbbi években kialakult, s már jól bevált hagyományaikat követték a színjátszók. A csoport vezetője, Bedő Róbert szerint több okból is praktikus ez a darabválasztás, hiszen ezáltal valamennyi tagjuknak tudnak osztani szerepet, továbbá a meghívásoknak is jóval könnyebben tudnak eleget tenni.

– Már a 27. évünket tapossuk, s azt is nagyon fontosnak tartom megemlíteni, hogy ez a színjátszócsoport megszakítások nélkül működik, vagyis mind a 27 évben volt bemutatónk – emelte ki Bedő Róbert. – Volt olyan esztendő, amikor csupán egy úgynevezett egész estés, nagyobb lélegzetvételű, klasszikus színdarabot mutattunk be, egy ideje viszont már inkább ezekre a rövidebb bohózatokra koncentrálunk.

A színjátszókör két alapító tagja, Bedő Róbert és Miholics Istvánné a Hullám Izabella című darabban Fotó: Gyuricza Ferenc

Úgy vettük észre, hogy a közönség sokkal jobban kedveli ezeket a szórakoztató és könnyedebb komédiákat.
Bedő Róbert elmondta azt is, jelenleg 11 taggal működik a társulat, közülük ketten voltak ott az alapításnál. A fluktuációnak számos oka van, elköltözések, családi állapotban vagy munkahelyben bekövetkezett változások befolyásolták az elmúlt több mint 25 év krónikáját.

– A rendezőnk továbbra is Szűcs István, a szakmai munka az ő vezetésével zajlik – fűzte tovább Bedő Róbert. – A bemutatókra mindig hívunk vendégeket is, idén a Harmónia Művészeti Iskola drámatagozatos növendékeit, továbbá két olyan tehetséges helyi fiatalt is láthatott a közönség, akik szüleik révén szintén kötődnek a csoportunkhoz: Tóth Nándort, aki zongorán adott elő egy zeneművet, és a gitáron játszó Vörös Lászlót.

forrás: zaol.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük