„Felelősségem, hogy a film méltó legyen ezeknek az embereknek az emlékéhez”

A Sátán fattya című film egy szovjet katonák által megerőszakolt lány és családja sorsán keresztül mutatja be a kárpátaljai magyarság tragédiáját. A főszereplőt alakító Tarpai Viktória azt mondta: a karakter megformálása közben olyan érzés tört rá, amilyet még életében nem tapasztalt.

A Magyar Napló októberi számában olvasható a Tarpai Viktória kárpátaljai színművésszel készített interjú, aki többek között mesélt A Sátán fattya című, Nagy Zoltán Mihály regényéből, Zsigmond Dezső rendezésében készült nagyjátékfilm főszerepéről, amely alkotás a kárpátaljai magyarság XX. századi tragédiáját testesíti meg egy szovjet katonák által megerőszakolt lány, valamint a családja és a falujuk lakóinak sorsán keresztül.

A Nagymuzsalyon született Tarpai Viktória a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház társulatának tagja, de rendszeresen szerepel a budapesti Nemzeti Színház darabjaiban is. A színésznő egyik legismertebb alakítása Tóth Eszter szerepe – a lányé, aki orosz katonák erőszakából fogant gyermeket hoz a világra.

Forrás: zaol.hu