Rács volt az ablakokon, ezért halt meg 22 diák és két tanár egy malajziai iskolatűzben

Huszonnégyen, többségükben diákok haltak meg egy vallási iskolában pusztító tűzben csütörtökön a malajziai fővárosban.

A tűz hajnalban ütött ki a Kuala Lumpur-i bentlakásos korániskolában. Egy tűzoltóparancsnok szerint 22 diák – 13 és 17 év közöttiek -, valamint két tanár halt meg. Tizennyolc embert – 14 diákot és négy tanárt – sikerült kimenteni, közülük hetet kellett kórházba vinni.

Kuala Lumpur, 2017. szeptember 14.
Tûzoltók az egyik áldozat holttestét hozzák ki egy bentlakásos vallási iskolából Kuala Lumpurban, ahol huszonnégyen meghaltak, miután tûz ütött ki az épület harmadik emeletén 2017. szeptember 14-én hajnalban. (MTI/EPA/Fazry Ismail)

A tűz a háromemeletes épület felső szintjén keletkezett, onnan terjedt tovább. A tűzoltók egy óra alatt tudták eloltani.

Az épületnek egyetlen bejárata van, az ablakait ráccsal védik, valószínűleg ezért volt ennyi halálos áldozat.

Kuala Lumpur, 2017. szeptember 14.
Tûzoltók egy bentlakásos vallási iskola kiégett osztálytermében Kuala Lumpurban, ahol huszonnégyen meghaltak, miután tûz ütött ki az épület harmadik emeletén 2017. szeptember 14-én hajnalban. (MTI/EPA/Fazry Ismail)

A mentőszolgálat igazgatója elmondta, az elmúlt 20 évben nem volt ilyen szörnyű tragédia az országban. Azt még vizsgálják, hogy mi okozta a tüzet, de valószínűleg rövidzárlat lehetett azt ok.

Egy szemtanú elmondta, hallotta, ahogy a gyerekek segítségért kiáltanak, de nem tudott segíteni nekik, mert az egyetlen bejárat már tűz alatt volt.

forrás: 24.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.