Szent háborúra szólít fel az al-Kaida vezetője

A világhálóra Tel-Aviv szintén muzulmán föld címmel feltett videójában Zavahiri azt hangoztatja, hogy Washington lépése annak a bizonyítéka, hogy a tárgyalások és a „megbékélés” nem szolgálják a palesztinok érdekeit.

Az al-Kaida vezetését a szervezet alapítójának, Oszama bin Ladennek a 2011-es halála után átvevő

Zavahiri a felvételen a palesztinok árulójának nevezi a Mahmúd Abbász elnök vezette Palesztin Hatóságot, és híveit arra sürgeti, hogy fogjanak fegyvert.

Donald Trump amerikai elnök „világosan és egyértelműen beszélt, leleplezve a modern keresztesháború igazi arcát (…) A vele való együttműködés nem működik, csakis a dzsihád útján történő ellenállás” – mondta állítólag Zavahiri a terrorista és muszlim szélsőséges szervezetek megfigyelésével foglalkozó, amerikai SITE Intelligence Group szerint.

Felvonulást tartottak Jeruzsálemben

Izraeliek tízezrei tartottak felvonulást Jeruzsálemben a nemzeti büszkeség jegyében vasárnap, egy nappal az amerikai nagykövetség hétfőre tervezett Jeruzsálembe költöztetése előtt, amelyet Izrael megalapításának 70. évfordulójára időzítettek.

A palesztinok Kelet-Jeruzsálemet szeretnék jövendő államuk fővárosának, és ezért az amerikai nagykövetség Tel-Avivból Jeruzsálembe költöztetését Izrael javára meghozott egyoldalú döntésnek tekintik, amely szerintük aláásta Amerika közvetítői szerepét a béketárgyalásokon.

Az Izraelbe delegált 86 nagykövet közül a Háárec című izraeli újság honlapja szerint mintegy harminc vett részt vasárnap este a nagykövetség átköltöztetése alkalmából tartott diplomáciai fogadáson, amelyet az európai országok nagy többsége egyet nem értése jeléül bojkottált. Az európai uniós tagállamok közül négy nagykövet, Magyarország, Csehország, Románia és Ausztria nagykövete azonban részt vett a fogadáson, amelyet az izraeli külügyminisztériumban adott Benjámin Netanjahu miniszterelnök és felesége.

forrás: dehir.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük