A felnőtt Eb-n is indul a Toriki karatésa, Takács Virág Vivien

Február elején Dániában rendezték meg a karatézók kadett és junior Európa-bajnokságát, melyről egy Eb-hetedik helyezéssel tért haza Takács Virág Vivien, az egerszegi Toriki KHKE versenyzője. Március végén pedig Spanyolországban rendezik a felnőtt WKF Eb-t, és a zalaegerszegi tehetség szintén tagja lesz a magyar válogatottnak.  

Magyarországon több mint négy évtizedes múltra tekint vissza a karate. Az elmúlt évtizedben látványos változásokon ment keresztül és az egyik legnépszerűbb küzdősporttá vált, s ma már – a Nemzetközi Olimpiai Bizottság 2016-os bejelentése után – olimpiai sportág, így a 2020-as tokiói olimpián a nyári játékok programjában szerepel. Ezzel párhuzamosan a karate, mint sportág elismertsége is nőtt, és a rangja is van egy-egy komolyabb eredménynek.

Takács Virág Vivien (balról) a felvételen a junior Eb-n éppen egy lengyel ellenféllel harcol. Hamarosan a felnőtt Eb-n indul Fotó: Toriki

A Toriki KHKE egyesület versenyzője, Takács Virág Vivien a hazai viadalok mellett a nemzetközi porondon is kitűnően szerepelt az elmúlt időszakban. A szlovák Grand Prix-n elért eredményének köszönhetően pedig meghívást kapott a felnőtt válogatottba, így elutazhat a nemzeti csapattal, hogy képviselje hazánkat és Zalaegerszeget a soron következő felnőtt Európa-bajnokságon.

Takács Virág Viven az elkövetkező időszakban a válogatott edzéseken és edzőtáborokban folytathatja a munkát. Nagy lehetőség ez számára, hiszen most több alkalom nyílik arra, hogy idősebb, tapasztaltabb versenyzőkkel, a magyar karatesport legjobbjaival tréningezhessen, tudását, ismereteit gyarapíthassa. A felkészülésben jelentős szerepe van annak, hogy vasárnapig a magyar válogatott Bulgária legjobbjaival készült közösen az Eb-re. Ezt követően március 18-24. között Tatán folytatják a felkészülést, természetesen Takács Virág Vivien is ott lesz a csapattal.

Forrás: zaol.hu