A zalaegerszegi diákok szerint nem volt nehéz a magyar érettségi

Hétfőn, reggel 8 óra óta, egészen délig sercegtek a tollak a magyar nyelv és irodalom írásbeli vizsgáján.

Megyeszerte probléma nélkül lezajlottak az első írásbeli vizsgák. A Munkácsy- iskolában volt, aki már 11 órakor letette a tollat. Az intézmény kapujából kiérkező diákok arcán egytől-egyig nyugalom ült, pedig az érettségi még koránt sem ért véget.

– A szövegértésre szerintem kevés volt az idő, nem tudtam minden kérdésre válaszolni, pedig az érvelést választottam, mivel ezt találtam a legkönnyebbnek. A második feladatrészben viszont egy elég furcsa mesét kellett elemezni. Összességében nem mondanám könnyűnek a feladatlapot – mondta Herendi Dzsenifer.

Iskolatársai azonban nem találták túl nehéznek az érettségit, ők leginkább a keddi matematika vizsga miatt izgulnak.

– A matek nem az erősségem, attól kicsit jobban tartok. Magyarból is sokkal nehezebb tesztre számítottam. Amikor készültünk az érettségire, ennél bonyolultabb feladatokat kellett kitöltenünk, így kellemes meglepetés volt – nyilatkozta Horváth Adrienn, aki szerint jól sikerült a tesztje.

Sneff Szintia, Herendi Dzsenifer és Rózsás Szabina túl vannak a magyar írásbeli érettségin Fotó: Rákos Bianka

Rózsás Szabina szintén hasonló véleményen van, ő is sikeresnek könyvelte el a vizsgát.

– Én könnyűnek éreztem. A feladatok érthetőek voltak, ennél rosszabbra számítottam – mondta.

A diákok szerint a kérdések nagy része aktuális, és érdekes témákat feszegetett.

– Az érvelésnél az Egyesült Államokból eredő ünnepekkel kellett foglalkozni, mint a Valentin-nap vagy a Halloween. A megadott forrásokban szó esett ezeknek az ünnepeknek az eredetéről és szokásairól is. Ez a része számomra érdekes volt – fogalmazott Dzsenifer.

– A szövegértő feladatban például egy kutatás szerepelt a barátságról és jelentősségének csökkenéséről. Szerintem ez egy aktuális és érdekes téma, hiszen valóban egyre kevesebbet figyelünk a másikra, sok barátunkat már személyesen nem keressük, csak telefonon – tette hozzá Sneff Szintia.

A diákoknak azonban ez csak az első kihívás volt, hiszen kedden a matematika írásbelivel, majd szerdán történelemmel és csütörtökön az idegen nyelvi feladatsorokkal is meg kell birkózniuk.

forrás: zaol.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük