A zalai fekvenyomók hat bajnoki érme

A Somogy megyei Tabon megrendezett fekvenyomó magyar bajnokságon a Hagyma Gym hat versenyzővel képviseltette magát, akik öt arany- és egy ezüstérmet szereztek.

Az ifjúságiak 66 kilogrammos súlycsoportjában Keszte Márton 77,5 kg-ot teljesítve szerzett magyar bajnoki címet. A Hagyma Gym két újonca is remekül teljesített az ifik +120 kg-os kategóriájában: Kiss Bálint (87,5 kg) az első, míg Horváth Mátyás Kolos (80) a második helyen zárt.

A korosztály 93 kg-os súlycsoportjában a már rutinos versenyzőnek számító Kocsis Bálint Balázs végig rendkívül összeszedetten teljesített és egyéni csúccsal (132,5 kg) lett aranyérmes. Neki a korábbi években sokszor nem volt szerencséje, mostanra azonban a rengeteg edzésmunka meghozta gyümölcsét.

A juniorok 105 kg-os súlycsoportjában élete első versenyén minden fogását teljesítette Szép Kristóf, aki 120 kg-mal lett első.
A masters kategória 83 kilogrammos mezőnyében pedig a tavalyi, balul sikerült ob után diadalmasan tért vissza Fincza Attila: a fogyasztás egy kicsit megviselte, de 120 kg-os össz­teljesítménye így is bajnoki címet jelentett.

– A rutinos versenyzőink mellett a tehetséges fiatalok is megmutatták tudásukat – értékelt a Hagyma Gym vezetője és a versenyzők edzője, Hajmási György. – Az eredményeink azt mutatják, hogy jó úton járunk. Igyekszünk egyre több fiatallal megszerettetni a súlyzós edzést, az erőemelést és a fekvenyomást.

Forrás: zaol.hu