Az élő zenélés örömét kínálja a kanizsai rendezvény

Minderről a már harmadik esztendeje zajló programsorozatot szervező Hangszeresek Országos Szövetsége főtitkára, Andrásik Remo tájékoztatta lapunkat.

Elmondta: a Cseh Tamás, majd a névváltás után annak jogutódja, a Hangfoglaló Program, illetve a Nemzeti Kulturális Alap által is támogatott rendezvény két részt foglal magába, egy hangszerkiállítást, valamint előadásokat és rendhagyó tanítási órákat, melyeket országszerte jól ismert zenészek tartanak.

– A hangszerkiállítás valójában egy olyan interaktív zenei játszótér, ahol minden érdeklődő kipróbálhatja, s megszólaltathatja az ott felvonultatott és bemutatott hangszereket – magyarázta Andrásik Remo.

hangszer

A programot szervező Andrásik Rémo
Fotós: Gyuricza Ferenc/ Zalai Hírlap

– Ezáltal a résztvevők nemcsak bepillantást nyernek az élő zenélés kulisszatitkaiba, de olyan különleges élményeket is kapnak, amiket másutt nem élhetnek át.

A hangszerkiállításnak dob- és ütőhangszeres, gitáros és basszusgitáros, billentyűs, elektronikus, stúdiós, valamint népi és klasszikus hangszeres szekciói lesznek, azaz szinte a teljes szegmensét lefedik a zenélésnek. A négy nap alatt emellé 16 rendhagyó énekóra, hét hangszeres és hangtechnikai kurzus és több koncert társul. A programnak – amely ingyenesen lesz látogatható – a Honvéd Kaszinó biztosít helyet.

forrás: zaol.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.