Az öreghegyi polgárőrök védik a javakat és a hagyományokat

Az öreghegyi polgárőrök ugyan­is nem csak az anyagi javaikat, környezetük biztonságát védik, annak természeti értékeit is oltalmuk alá vették. Tavasszal kitakarítják az egész hegyet, gondozzák a közterületek növényzetét, levágják az utakra belógó ágakat. Nagy valószínűséggel az öreghegyi az ország egyetlen polgárőrcsapata, melynek tagjai a környezetvédőkhöz csatlakozva vállalták a békamentő kerítés építését, és részt vesznek természetvédő akcióikban.

Elismerték munkájukat. A képen a kitüntetéssel: Dömötör József, Papp Lajos, Bekő Sándor és Domján Gyula, mellettük Gecse Péter és Borsos József, balra mögöttük Horváth Róbert és Dancs István Fotó: FZs

Dancs István, az egyesület elnöke örömmel számolt be róla, hogy folyamatosan gyarapodó tagságuk ifjú polgárőrökkel is büszkélkedhet. A közterületi járőrözéssel sikerült elérniük, hogy területükön nem maradt észrevétlen ismeretlen jármű, rossz­ban sántikáló idegen. Borsos József, az egyesület alelnöke hosszasan sorolta sikeres csapatépítő programjaikat. Horváth Róbert, a megyei polgárőrszövetség elnöke kiemelte, eredményeket csak összetartó közösséggel lehet elérni, azt pedig, mint az öreghegyiek is teszik, folyamatosan építeni kell. Horváth Viktor rendőr főtörzsőrmester, a térség körzeti megbízottja további hasonlóan aktív együttműködésre kérte a polgárőröket, Gecse Péter, Zalaegerszeg alpolgármestere pedig az önkormányzat további támogatásáról biztosította a civil szervezetet.

A közgyűlésen a „huzamosabb ideig végzett kiváló polgárőr-tevékenysége el­is­me­réseként” Szent László-­emlékplakettet kapott Bekő Sándor és Sebestyén Lajos, kiváló polgárőrmunkájáért oklevélben és jutalomban részesült Csordás Zsolt, Domján Gyula, Dömötör Imre, Papp Lajos és Simon József.

forrás: zaol.hu