Energiahatékony iskola lett a Landorhegyi

Energiahatékony Iskola címet nyert el a Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola, számolt be róla lapunknak Rákóczi Marianna pedagógus.

Az iskola energetikai korszerűsítése című TOP-projekt keretében 2018-ra megvalósult az intézmény komplex energetikai felújítása.
„Mivel iskolánk – Stankovicsné Soós Mária intézményvezető-helyettes kezdeményezésére és szakmai támogatásával – kiemelt figyelmet fordít a tanulók fenntarthatóságra nevelésére, még ez év februárjában pályáztunk az Energiahatékony Iskola címre, amelyet a Ma­gyar Innováció és Hatékonyság Nonprofit (MI6) Kft. hirdetett meg azon iskolák számára, amelyek megvalósított energetikai beruházásokkal, így mérhető megtakarításokkal és/vagy mérhető megújuló­energia-termeléssel rendelkeznek.

Dr. Molnár Ferenc, a Magyar Innováció és Hatékonyság Nonprofit Kft. ügyvezetője, a Landorhegyi-iskola képviselőjeként Stankovicsné Soós Mária intézményvezető-helyettes, dr. Szili Katalin miniszterelnöki megbízott és Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke az oklevél átadása után Fotó: Landorhegyi-iskola

A programok megvalósításában és kiterjesztésében aktív közreműködő partner az iskolai diákönkormányzat és annak segítő pedagógusa, Konrád Zsoltné.

Pályázatunk sikeres lett, a díjátadóra 2019. március 6-án, a nemzetközi energiatakarékossági világnap keretében került sor a Parlamentben” – írta beszámolójában.

Forrás: zaol.hu