Felújított épületek várhatják a nebulókat Zalaegerszegen

ZALAEGERSZEG Hat iskola, mintegy 1,3 milliárd forintból újulhat meg a zalaegerszegi tankerületben. Az intézményekben energetikai korszerűsítésre, új tantermek kialakítására, s eszközbeszerzésre lesz lehetőség a nyertes pályázatoknak köszönhetően.

Minderről tegnap Kajári Attila, a zalaegerszegi tankerület igazgatója tájékoztatta lapunkat. Mint mondta: a hét elején Balog Zoltán miniszter által bejelentett átfogó iskolafelújítási program az egerszegi tankerületet is érinti.

Az ünnepség két első osztályos kisdiák, Cserfő Luca és Zieger Konrád szavalatával kezdődött. Majd az intézményvezető köszöntötte a tanulókat és a pedagógusokat. Faller Zoltán kiemelte a különböző fejlesztéseket.– Az elmúlt tanévben műfüves focipályával is gazdagodtunk – mondta az igazgató.

Tanévnyitó ünnepség a csonkahegyháti iskolában; itt is jelentős fejlesztés indulhat. Jobbról Kajári Attila tankerületi igazgató, mellette Simon Zsolt intézményvezető Fotó: ZH

– Ám sor került még az ablakcserékre is, amire szintén nagy szükség volt. Ahogy az iskola épületének külső homlokzati rekonstrukciójára, amely hamarosan, napokon belül befejeződik – fogalmazott Faller Zoltán. Egyúttal jelezte: egészségfejlesztő iskola kialakításán dolgoznak. A sport- és mozgástudatos nevelésről már régóta híres a Zrínyi-iskola.

Cserfő Luca és Zieger Konrád izgalommal kezdte a tanévet, hiszen verset mondtak az ünnepségen társaiknak, tanáraiknak, a szülőknek, az intézmény vezetőinek, Somogyi Józsefnének, Héderné Kalamár Katalinnak, Faller Zoltánnak és a vendégeknek, Magyar Ferencnek, a kanizsai tankerületi központ igazgatójának, Dénes Sándor polgármesternek, Balogh László, humán bizottsági elnöknek Fotó: Gergely Szilárd

A jövőben pedig arra is törekednek, hogy különböző programokkal a helyes táplálkozás, illetve az egészséges életvitel fontosságát a jövő generációba plántálják.Az igazgató szavai után Dénes Sándor polgármester mondott beszédet. Hangsúlyozta: a város számára is fontos volt az intézmény épületének állagmegóvása, bár az év elejétől az iskola a Nagykanizsai Tankerületi Központ vagyonkezelésébe került.Ennek vezetője, Magyar Ferenc is jelen volt az ünnepségen.

Az esemény után elmondta: zavartalanul kezdődött a tanév, mivel az intézményvezetőkkel egyeztetve sikerült a tankerülethez tartozó iskolákban elvégezni a szükséges felújításokat. A dr. Mező Ferenc intézményben, a fiú és a leány öltözőknél komolyabb probléma került napvilágra a szennyvízelvezetés kapcsán. A megoldás a burkolat-, csap- és mosdócserék révén folyamatban van. Magyar Ferenc jelezte azt is: a tanévkezdetkor minden diák megkapta a könyveket, 1-9. évfolyamig díjmentesen.

forrás: zaol.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.