Göcsej Filmszemle: Nevezési csúcs volt az idei

Tizenharmadik alkalommal tartották meg szombaton a Göcsej Filmszemlét. A Zalaegerszegi Televízió által meghirdetett idei Göcsej Filmszemlére, mint szombaton, az Art moziban megtartott díjátadó ünnepségen elhangzott, minden eddiginél több, összesen 84 alkotással pályáztak.

A film szerelmesei a nap folyamán délelőttől tekinthették meg az alkotásokat. A filmszemle három tagú zsűrije, Koltay Gábor filmrendező, Szaknyéri András, a hévízi Fontana mozi vezetője és Lovass Tibor, a Göcsej Filmszemle alapítója magas színvonalú, profi alkotásoknak értékelték a benevezett filmeket. Két különdíjat, s három kategóriában három-három díjat ítéltek oda.

A dokumentumfilmek közül első lett Boros Ferenc-Horváth Zoltán: 90,19,9-Fekete Iván a Gulágon című alkotása. A filmetűdök között e kategória már többször elismert zalaegerszegi alkotója, Mészáros T. László vitte el a pálmát Láng című filmjével, a kisjátékfilmek között pedig Gál Sándor: Messze az otthon című alkotása lett az első. A Zalaegerszegi TV különdíjában Koleszár István és az Ágfalvi Pszichiátriai Betegek Otthona Speciális Filmes Csapata Életre ítélve című alkotása részesült. A zsűri által legjobbnak ítélt film díja a Szalay Annamária Filmdíj, amit ezúttal Czank Szilvia, Siket Tibor, Pilló Ákos: Elrabolt évek nyomában című alkotása kapta.

 forrás: zaol.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.