Impotencia elleni gyógyszerrel kereskedett illegálisan egy egerszegi férfi

A rendőrök tavaly szeptember 21-én délután négy óra tájt a megyeszékhelyen a Babits utcában igazoltatták a 42 éves helybeli férfit, amikor ismerőseinek két doboz gyógyszert adott el. A tablettákról kiderült, hogy azok Magyarországon nem engedélyezett, forgalomba nem hozható készítmények.

Fotó: rendőrség

A nyomozók a férfi gépkocsijában és lakásán további gyógyszereket foglaltak le. A nemrég vádiratban foglaltak szerint a büntetlen előéletű férfi budapesti üzletközpontban és az interneten keresztül szerezte be a különböző Kamagra nevű tablettákat. A gyógyszer egy részét dobozonként 6000 forintért már eladta, nagyobb mennyiséget pedig a rendőrök lefoglaltak nála. A tabletták szildenafil hatóanyagúak, ilyen tartalmú gyógyszereket azonban csak orvosi rendelvényre lehet forgalomba hozni; a gyógyszer egyébként felnőtt férfiak számára javallott merevedési zavar kezelésére. A tabletták egészségügyi terméknek minősülnek, ám Magyarországon forgalomba hozatali engedéllyel nem rendelkeznek és legális gyógyszerellátásban nem szerezhetőek be.

A megyei főügyészség szerdán kiadott tájékoztatása szerint a férfival szemben egészségügyi termék hamisításának bűntette miatt emelt vádat az egerszegi járási ügyészség.

forrás: zaol.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.