Itt a jövő – Különleges autókat láthatott a közönség az E-mobilitás napon

Szeptember 16. és 22. között, tizenhatodik alkalommal rendezik meg az Európai Mobilitási Hetet a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítéséért.

A megyeszékhelyen ez alkalomból szervezték meg szombaton az E-mobilitás napot. A jégaréna és a sportcsarnok előtti terület benépesült az autóiparral, de nem széria autókkal. A bemutatók az elektromos hajtásról, napelemek alkalmazásáról, és más alternatív megoldásokról szólt. Az érdeklődők érdekes mágneses bemutatót is láthattak az egyik standnál, a levegőben mágnesek fölött haladó tekercs révén. Nagy érdeklődés kísérte az elektromos autók mai sztárját, a Teslát, amin az egyik nagy autópari beszállító végzi kísérletét az autonóm képességek továbbfejlesztésére.

Az érdeklődők pontosabb ismereteket kaptak arról, hol tartanak ma az önvezető járműfejlesztésben a konstruktőrök, s ezzel kapcsolatban miért fontos a zalaegerszegi járműipari tesztpálya beruházása. A délután fő látványossága a különleges járművek bemutató felvonulása volt. A speciális járművekkel kihajtottak a lezárt Balatoni útra, ahonnan egy kör megtétele után álltak vissza a standokra. Volt köztük elektromos formula autó, és mobiltelefonnal vezérelt autó is.

forrás: zaol.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.