Szabó Zsolt természetfotós képeiből nyílt kiállítás Kanizsán

Az én természetem címmel nyílt kiállítás a kanizsai kórház Erdős László Kórházgalériájában Szabó Zsolt természetfotós alkotásaiból. A szép madár- és tájfotókat a gyógyulásukat váró betegek és gyógyítóik még ebben a hónapban láthatják.

Szabó Zsolt 1974-ben született Nagykanizsán, jelenleg is a városban él és dolgozik. A fotózás alapjait autodidakta módon, könyvekből sajátította el, később pedig tapasztalt fotós ismerősök voltak a segítségére. 2013 tavaszán kezdett természetfotózással foglalkozni, majd a madarak felé fordult az érdeklődése. Az alkotó vallja, hogy a madarak viselkedése nagyon érdekes, sok emberi vonást tükröz, ráadásul repülni, úszni, énekelni is tudnak, és nem utolsósorban nagyon színpompásak.

Ez a képe éppen nem madarat ábrázol, hanem a csodálatos Badacsonyt Fotó: Szabó Zsolt

– A természetfotózás összetett szavában első szó a természet, második a fotózás. Szerintem ebből a természet a fontosabb – mondta Szabó Zsolt. – Persze nekem is kimondhatatlan büszkeség és öröm a jól sikerült fotó, de nem szabad, hogy a történet rólunk szóljon, és gátlástalanul beavatkozzunk az előttünk lejátszódó folyamatokba, csak a jó fotó kedvéért. Jóleső érzés, amikor sikerül valami szépet alkotni, amely később akár lakás dísze lehet.

Forrás: zaol.hu