Színpadi előadás készült a bűn megelőzéséről

Az idősekre leselkedő veszélyekről szóló előadást láthatott a közönség tegnap a megyei rendőr-főkapitányság nagytermében, ahol a Színpadon a bűnmegelőzés című, Verebes István által írt darab premierjét tartották.

Mint Sznopek Veronika, a főkapitányság sajtószóvivője elmondta, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács pályázatán 13 millió forint támogatást nyertek komplex bűnmegelőzési és vagyonvédelmi program lebonyolítására. Ennek része a Hevesi-színház művészei által bemutatott és Baj József rendezte darab. Elsőként nyugalmazott rendőrök tekintették meg az előadást, amelyet május végéig 30 településen mutatnak be. Az előadásokat vagyonvédelmi tájékoztatók követik.

Farkas Gergő (b), Mester Edit, György János az előadásban Fotó: PU

Bár elsősorban a 65 évnél idősebbeket célozták meg a rendezvénnyel, tíz nagyobb településen komplex, minden korosztálynak szóló megelőzési programot kínálnak. Felvonul a főkapitányság mobil bűnmegelőzési centruma, és felkeresik az egyedül élőket, hogy vagyonvédelmi tanácsokkal lássák el őket. A fiataloknak szóló megelőzési program részeként a főkapitányság támogatásával a Cyber Cyrano című darabot 10 iskolában mutatják be.

forrás: zaol.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.