Ez akkora siker, mintha a fociválogatott kijutna a vb-re

A szövetségi kapitány szerint erőn felüli teljesítmény volt, amit a férfi teniszválogatott a hétvégén csinált. De hittek benne, ezért nyertek.

Férfi Davis Kupa válogatottunk óriási bravúrt ért el, az oroszokat legyőzve 21 év után feljutott a világcsoportba. Köves Gábor, a tenisz-válogatott szövetségi kapitány az M4 Sportreggeli című műsorában értékelte a csapat teljesítményét.

„Ez a három nap egy olyan tenisztörténeti esemény volt, olyan párharc, amit nem kaptunk ingyen, nagyon meg kellett küzdeni érte. Örülök, hogy Fucsovics Marci fel tudta tenni az i-re a pontot, legyőzve a világranglista 32. Hacsanovot” – értékelte a kapitány az elmúlt hétvégét.

„Ez nagyjából olyan, mintha a fociválogatott kijutna a vb-re. Olyan teniszezőkkel értük el ezt a sikert, akik mindig jól teljesítettek a Davis Kupában, de szinte mindig erőn felül” – mondta azzal kapcsolatban, hogy mit jelent ez a siker a magyar tenisznek. Véleménye szerint ez azért is hatalmas bravúr, mert nekünk nincs két top 20-as, de még top 50-es játékosunk sem.

Annak ellenére, hogy csak Fucsovics és Balázs kapott szerepet ezen a hétvégén, a kapitány kiemelte, nem szabad elfelejteni azokat sem, akik részt vettek az eddigi munkában, mindenki dicséretet érdemel.

„A teniszben nincsenek véletlenek, nem lehet blöffölni. Kimész a pályára, ott minden egyes pontban benne kell lenni. Az ellenfélnél voltak olyanok, akik meccseket nyertek GS-tornákon. Ezen kellett faragni, mert ha van 20 százalék esélyünk, el kell jutni 50 százalékig. Csak úgy tudsz nyerni, ha a végén feléd billen a mérleg nyelve. Ez viszont csak így jöhet létre. Hittünk benne, ezért tudtunk nyerni ” – mondta Köves, akit meglepett, hogy még a világ túloldaláról is kapott gratuláló üzeneteket.

forrás: m4sport.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.