MTK: hazatér az Ajaxtól távozó Schön Szabolcs – hivatalos

A 18 éves középpályás szerződése eredetileg 2019 júniusában járt volna le az Ajaxnál, ám ezt a múlt héten közös megegyezéssel felbontották, így az MTK – több NB I-es klubot megelőzve – ingyen szerezte meg. 

„Szabolccsal már az ősz közepe óta kapcsolatban álltunk. Az MTK Budapest célja az, hogy olyan tehetséges magyar fiatalok is futballozzanak a keretben, akiknél reális esély van az NB I-es, majd a nemzetközi karrierre. Elsősorban a saját akadémiai képzésünkre alapozunk, de nyilván vannak olyan esetek, amikor szívesen igazolunk már felnőtt korba érő játékost. Fontos, hogy nem garantált játéklehetőséget kínálunk, hanem esélyt a játéklehetőségre, ami egy fiatal labdarúgónál mindennél többet ér a felnőtt labdarúgásba való belépéskor. A többi a játékoson múlik, ha valaki jól teljesít az edzéseken és a felkészülési meccseken, akkor nálunk van előrelépési lehetőség – mondta Polyák Balázs, az MTK sportigazgatója.

„Schäfer András története a legjobb példa arra, milyen lehetőségek adódnak egy játékos előtt az MTK-nál, de a hétvégén a tizenhét éves Varju Benedek bemutatkozása is ezt mutatja. Az pedig, hogy a hazatérő Schön a több felmerülő ajánlat közül a miénket fogadta el, jelzi, hogy az MTK Budapest által közvetített üzenet a fiatal labdarúgók számára érthető értékkel bír.”

Schön 2017 januárjában a Honvédtól került az Ajax akadémiájára. A jelenlegi idényben az U19-es csapatban 10 bajnokin lépett pályára, és két gólpasszt adott. Az UEFA Ifjúsági Ligában, valamint a holland másodosztályban szereplő Jong Ajaxban egy-egy találkozó jutott számára csereként.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ MTK BUDAPESTNÉL
Érkezők: Farkas Norbert 
(Balmazújváros, szabadon igazolható),Schön Szabolcs (szabadon igazolható, legutóbb Ajax Amszterdam – Hollandia), Slobodan Mihajlovic (osztrák, szabadon igazolható, legutóbb FC Dornbirn 1913 – Ausztria)
Kölcsönbe érkezők: 
Kölcsönből visszatérők: 

Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek: 
Kiszemeltek: 
Távozók: Farkas Balázs (Zalaegerszegi TE FC), Schäfer András (Genoa – Olaszország), Takács Ronald (szabadon igazolható) 
Kölcsönbe távozók: Farkas Norbert (Monor)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Korozmán Kevin

forrás: nso.hu