Nyilvánosság elé állt a Räikkönent szexuális zaklatással vádoló nő

A múlt hét elején a montreali hatóságoknál hivatalos feljelentést tett Kimi Räikkönen egy pincérnő ellen, aki korábban azt állította, hogy a 2015-ös Kanadai Nagydíj hétvégéjén a finn versenyző és egy barátja szexuálisan zaklatták őt munka közben. 2007 világbajnoka minden vádat tagadott, és zsarolás vádjával tett panaszt a nőre, aki szerintük jogi képviselőjével együtt megpróbálta megvesztegetni őt azzal, hogy ha nem fizet egy tekintélyes összeget, a nyilvánosság elé áll a molesztálási üggyel.

 

A pincérnő először egy blogbejegyzésben írt arról, hogy a Velvet Speakeasy nevű klubban az F1-es sztár ittas állapotban előbb megkérdezte tőle, mennyit kérne egy együttlétért, aztán amikor visszatért, hogy rendezzék az ital számláját, a versenyző fogdosta őt egyik társával. „Amikor az asztalhoz mentem, a ruhám alá nyúlt, és megfogta a jobb mellemet. Eközben a társa a nadrágomban a nemi szervemet fogdosta” – írta a nő 2016 októberében, néven akkor még nem nevezve Räikkönent, mindössze annyit említve, hogy a Ferrari egy versenyzőjéről van szó, akinek jelentős szurkolótábora van.

 

A nő később is írt az esetről, azt mondta, túl sokáig várt és védelmezte a híres molesztálóját, ám mára meggondolta magát. Feljelentést akkor még nem tett ellene, ám úgy gondolta, lépnie kell, ezért kártérítést követelt. A Journal de Montreal értesülése szerint először a közösségi médián keresztül vette föl a kapcsolatot Räikkönennel, és hét számjegyű összeget (dollárban) követelt tőle.

 

Kimi Räikkönen (Fotó: XPB)Kimi Räikkönen (Fotó: XPB)

 

Ügyvédje, Jamie Benizri ezzel szemben azt nyilatkozta, Räikkönenék félreértették őket, amikor első egyeztetésük alkalmával felvetették a fizetés lehetőségét is. „A szándékunk az volt, hogy elrendezzük ezt, hogy akár személyesen, akár egy videokonferencia formájában leüljünk, és meghallgassuk az ő verzióját is, hogy találkozzunk a képviselőivel, és akár pénzről is beszéljünk. Ezek mind szóba kerültek az egyeztetésünk során. Ez nem gengszterizmus, ahol azt kell érezned, hogy kényszerítenek és fenyegetnek a tárgyalóasztalnál. Szó sem volt arról, hogy kifizetnek, és máris irány a bank. Szerettük volna csak megérteni, mi is történt 2016-ban.”

 

Benizri hozzátette, Räikkönenék ellentámadását erős túlzásnak érzik. „Ez olyan, mintha hangyát akarnál megölni egy rakétavetővel.”

 

A nyilvánosság elé állt a nő – felkészült a harcra

 

A Räikkönent szexuális zaklatással vádoló nő azóta már kilétét is fölfedte egy sajtótájékoztató keretében, melyet ügyvédei irodájában tartottak. Mint kiderült, 29 éves, Cassandra Talula Dias-Greizisnek hívják, és jelezte, felkészült a harcra. Ennek jeleként Räikkönen feljelentése után ő maga is feljelentést tett, szexuális zaklatás vádjával. „Ő egy olyan férfi, akinek sok szurkolója van, és olyan közegből jön, ahol milliók támogatják. A Ferrari révén jogászok hada segíti majd. Ha Kimi, a média és az ügyvédei háborút akarnak indítani az igazság ellen, nos, én felkészültem” – nyilatkozta.

 

Kimi Räikkönen (Fotó: Ferrari)Kimi Räikkönen (Fotó: Ferrari)

 

Räikkönenék állítják, a nő hónapok óta fenyegeti a versenyzőt azzal, hogy nyilvánosságra hozza a történteket, ha nem fizet. Dias-Greizis most megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta, hogy követelt-e pénzt, csupán megállapította, hogy Räikkönen vádja „undorító és borzalmas”. „Fontos ez? Nem számít, hogy hogy egy millió vagy két milliárd dollárt kérek-e, mert nincs az az ár, ami ezt helyre tudná hozni” – fogalmazott a nő, aki hozzátette, az előzetes híradásokkal ellentétben az eset nem 2016-ban, hanem 2015-ben történt, és azért nem hozta eddig nyilvánosságra, mert szerette volna elkerülni a felhajtást. „Tudtam, hogy ha feljelentést teszek a rendőrségen, a média is ki fogja szimatolni. Szerettem volna magunk között elrendezni, szemtől szemben vele.”

 

A molesztálás kapcsán hozzátette, a történtek máig hatással vannak a mindennapjaira. „Én nem vagyok eladó, a testem nem eladó! Sosem engedtem meg neki ilyesmit. Most pedig már kényelmetlenül érzem magam, ha egy férfivel romantikus közelségbe kerülünk.”

 

Räikkönen jogi képviselete nem kommentálta a nő nyilatkozatát. „A vádjait tagadjuk, és megerősítjük, hogy pénzt követelt” – mondta szóvivőjük.

 

A Ferrari a bajnoka mellett

 

Az ügy várhatóan még hónapokig el fog húzódni, a Ferrari versenyzőjére viszont nem vet túl jó fényt. A márka elnöke, Sergio Marchionne ugyanakkor védelmébe vette Räikkönent. „Már állást foglaltunk, az elemzéseinkből tudjuk, hogy nem terheli őt felelősség, ezért a védelmünkről biztosítjuk őt. A belső vizsgálatainkból tudjuk, hogy Kimi nem érintett, ezért készek vagyunk megvédeni” – nyilatkozta az elnök egy hétvégi rendezvényen.

 

Miután a Ferrari szigorú belső szabályzata nem tolerálja, ha egy alkalmazottjuk hasonló bűncselekményekbe keveredik, Maranellóban kénytelenek voltak lefolytatni a belső vizsgálatot, ám a vörösök jogászai a jelek szerint biztosak bajnokuk ártatlanságában.

 

Marchionne azt is előrebocsátotta, hogy a történtek nem fogják befolyásolni a csak év végéig szerződéssel rendelkező Räikkönen csapaton belüli helyzetét, így ha ezt érzik helyes választásnak, újra hosszabbíthatnak vele.

forrás: m4sport.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük