Végh Gábor összefogást kér, és még bízik a bennmaradásban

Végh Gábor, a ZTE FC többségi tulajdonosa most azt kéri mindenkitől, akinek fontos a klub, hogy a hátralévő négy mérkőzésen mindenki segítse a csapatot, hogy sikerüljön az NB II-ben történő bent maradás.

Mindezt a tulajdonos vasárnap azoktól a szurkolóktól is kérte, akik a stadion előtt tüntettek a gyenge szereplés miatt.

A ZTE FC helyzete tovább súlyosbodott a vasárnapi, hazai 2-2-es döntetlen után, amit a Kazincbacikával szemben ért el. Gonoszság lenne azt írni, hogy legalább megtartotta helyezését, de a 19. helyezésnél nincs lejjebb…. Legalábbis, a Sopron annyira le van maradva, hogy a 20. pozícióból már elmozdulni sem tud.

Vasárnap Szegedre utazik a csapat

A ZTE FC viszont egy győzelemmel legalább beérte volna például vasárnapi ellenfelét, a Kazincbarcikát, a Szegedet pedig megis előzte volna. Azt a Szegedet, amelyhez vasárnap utazik… A most vasárnapi játékot ízeire lehetne szedni, hogyan nem tud nyerni a ZTE FC akkor sem, ha a mérkőzésen kétszer is vezet, de most ezt hagyjuk.

A keret kialakításáról már korábban leírtuk a véleményünket. Most azt láttuk, hogy hiányzott a mindenáron való győzni akarás, s mintha már nem is mernének futballozni a játékosok, nehogy valaki hibázzon. Ilyenkor aztán törvényszerű persze, hogy hibázik valaki… Vagy akár egyszerre többen is, és ennek már szakmai vetülete van. A csapatot fel kell készíteni arra, hogy nagy a nyomás, s ezt terhet el kell viselni. A helyzet persze új a ZTE-nél: soha nem kellett a kiesés ellen harcolni…

Összefogásra van szükség

A vasárnapi mérkőzés után – ahogy a mérkőzésről szóló tudósításunkban is jeleztük – a szurkolók egy csoportja a ZTE Aréna bejáratánál tüntetett és kérte számon a csapaton, a vezetésen a kialakult helyzetet. Egy idő után Végh Gábor, a ZTE FC többségi tulajdonosa kiment a drukkerekhez és hosszasan elbeszélgetett velük. Végh Gábor hétfői megkeresésünkre megfogalmazta ugyanazt, melyeket a szurkolókkal is megbeszélt.

Króner Martin (balról) gólt ért el, majd a hajrában a fejesénél a gólvonalról mentettek a vendégek. Kiemelni nem szeretnénk senkit, hiszen a csapatnak közösen kell megoldania a helyzetet, de a zalaiak védőjének hozzáállására nem lehet panasz most sem
Fotós: Pezzetta Umberto/ Zalai Hírlap

– Nincs más lehetőség csak az összefogás, az most nem segít, ha egymásnak esünk – mondta el Végh Gábor. – Mindenféle értékelést hagyjunk most a szezon végére. Most csak egy számít, hogy bent maradjunk és ez a legfontosabb. Utána meglátjuk mi lesz. Ha a többség akarja, akkor nélkülem, ha azt, hogy maradjak, akkor maradok.

Egyrészt értem és jogos a szurkolók elkeseredettsége és én is elkeseredett vagyok. Másrészt sok minden nem csak fekete és fehér, ezt is elmondtam. Ám most nem az a megoldás, hogy megalázzuk a játékosokat. Van még négy mérkőzés, most ezekre kell odafigyelni. A szurkolók korrektek voltak vasárnap, amikor meghallgattak és beszélgettünk, ezt köszönöm nekik. Ám azt kérem újra, hogy a legfontosabbnak azt tartsuk szem előtt, vagyis, hogy bent maradjunk. Harcolni kell, amíg van akár csak egy százalék esély is.

Azt is megkérdeztük Végh Gábortól, hogy látja-e a okait a kialakult helyzetnek, aki azt mondta: igen, tisztában van vele. Ám nem most van itt az ideje ezeket számba venni, majd a bajnokság után.

forrás: zaol.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük