ZTE FC: hárman szabadlistán, Króner Martin visszatér

Hétfőn munkához látott a ZTE FC NB II-es labdarúgó csapata, amely megkezdte a felkészülését a tavaszra. A keret létszáma az első felkészülési napon még foghíjas volt, többek között, mert három játékos szabadlistára került.

A ZTE FC a 14. helyen fejezte be az őszi szezont, amely nem kérdéses, hogy csalódást jelent úgy a klub, mint a szurkolók számára. A téli szünetben új összetételű szakmai stábot jelentettek be a kék-fehéreknél, amely hétfőn látott munkához.

Annyi kiegészítéssel, hogy Horváth Károly szakmai igazgató és Artner Tamás vezetőedző mellett Székely Tibor lesz a pályaedző (ő egy rövid ideig a Hévíz csapatát is irányította), Házi László pedig a kapusedző. Őket Artner Tamás hívta a stábba, hiszen korábban már dolgoztak együtt.

A felnőttcsapat szakmai stábjában így nem kapott szerepet Vlaszák Géza, mint Ágoston Zoltán, a ZTE FC klubigazgatója elmondta, rá az utánpótlásban számítanak, mint a kapusedzők vezetője, illetve az U17-es csapat edzője is lesz.
Ami pedig az első edzést illeti, több kerettag sem vett részt rajta. Tomas Dubek, Szabó Marek és Kertész Tamást a klub szabadlistára tette, ők továbbra is a ZTE FC alkalmazottai, de külön edzenek. Magyarul távozhatnak, s a sorsuk attól függ, hogy sikerült-e csapatot találni maguknak.

Végh Gábor és Ágoston Donát sem vett részt a tréningen, akik másutt folytatják. Mint Ágoston Zoltán evvel kapcsolatban megjegyezte, ez már az ősz végén eldöntött dolog volt. Végh Gábort a ZTE FC kölcsönadja további fejlődése, tapasztalatszerzése érdekében, egyelőre még nem eldöntött kérdés, hogy melyik csapatnak. Ágoston Donát másfél évre a Cegléd együtteséhez kerül, a ZTE FC honlapja szerint vagy kölcsönbe, vagy már úgy, hogy egy másik klub (Bp. Honvéd, Paks) igazolja le és adja kölcsön.

Egy érkező, illetve visszatérő máris van: Króner Martin fél év váci kitérő után visszatér – ő kedden scatlakozik a kerethez – a ZTE FC-hez, amely augusztus végén kölcsönadta a Duna-partiaknak. Ami a többi érkezőt illeti, továbbra is zajlanak a tárgyalások az erősítésekkel kapcsolatban, de megállapodás még nem született.

Fotós: Katona Tibor

Horváth Károly szakmai igazgató érdeklődésünkre elmondta, Ágoston és Végh távozásával két olyan korosztályú játékos távozik, akik a kötelező fiatalszabály előírásainak is megfelelnek. Éppen ezért a klub utánpótlásából érkeznek a felnőtt kerethez játékosok, akiket a szakmai stáb tesztel, illetve fiatal játékosok igazolása is napirenden van, hiszen két, 20 év alatt labdarúgót kötelező szerepeltetni az NB II-es mérkőzéseken.

A ZTE FC az első felkészülési mérkőzését január 20-án játssza a Csács-Nemesapáti ellen, s onnantól a bajnoki nyitányig már heti két (vagy több) gyakorlómérkőzés szerepel a programban.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.