Repülőgépipari gigaüzletet kötöttek

Huszonhárommilliárd dollárért megvásárolja a repülőgép-hajtóműveket gyártó United Technologies Corp. (UTC) a szintén repülőgépipari beszállító Rockwell Collinst.

Huszonhárommilliárd dollárért megvásárolja a repülőgép-hajtóműveket gyártó United Technologies Corp. (UTC) a szintén repülőgépipari beszállító Rockwell Collinst. Utóbbi vállalat fő profilja az elektronikus berendezések gyártása. A UTC átvállalja a Rockwell Collins adósságát is, az üzlet teljes értéke így 30 milliárd dollárt tesz ki. Ezzel létrejöhet a világ egyik legnagyobb alkatrész-beszállító vállalata a polgári és a katonai légiiparban. A vevő 140 dollárt fizet a Rockwell Collins részvényeiért, 93,33 dollárt készpénzben, 46,67 dollárt pedig részvényekben.

Fotó: MW

A Rockwell Collins árfolyama a nyitás előtti kereskedési szakaszban, 0,6 százalékos növekedés után 131 dolláron állt. Az üzlettel kapcsolatos első hírek augusztus eleji megjelenésekor az árfolyam még 18 százalékkal járt a 140 dolláros felvásárlási ár alatt.

Az üzlet megkötése után még fejlettebb technológiai megoldásokat tudunk majd szállítani, és magasabb vásárlói igényeknek is meg tudunk majd felelni. Erre szükség is van, mivel a repülőgépek egyre intelligensebbek lesznek

– mondta Greg Hayes, a UTC elnök-vezérigazgatója a Reutersnak. Az üzlettel nőhet a UTC alkuereje a két repülőgépgyártó óriásvállalattal, az Airbusszal és a Boeinggel szemben. A UTC 2018 harmadik negyedévében szeretné lezárni a felvásárlást. Az árfolyamának egyébként nem tett jót a hír, a részvény 3,3 százalékkal 114 dollárra süllyedt a nyitás előtti szakaszban.

forrás: dehir.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.