A Toroczkai-Dúró tandem vezeti tovább a Jobbikot?

Kezd összeállni Toroczkai László csapata, amennyiben őt választanák a Jobbik elnökévé, miután Dúró Dóra elfogadta a regionális igazgatók felkérését, és vállalná az elnökhelyettesi posztot. Rajta kívül Novák Előd jelezte, újra indul az alelnöki címért. A Jobbik ma kezdi kétnapos frakcióülését, ahol a mandátumhoz jutott 26 képviselő feladatairól dönthetnek.

Vállalná a Jobbik elnökhelyettesi feladatkörének betöltését Dúró Dóra, akit a hét végén 11 megyéért felelős négy regionális igazgató javasolt erre a posztra Toroczkai László elnöklése mellett. Dúró hétfőn közösségi oldalán reagált a felkérésre.

– A Jobbikban jelenleg mindennél fontosabb cél számomra a párt egyben tartása, ez a tisztújítás legfőbb kérdése. A felkérés egyértelművé tette számomra, hogy az országos listán harmadik helyet betöltő, azaz széles körű bizalmat élvező politikusként nagyobb felelősségem van annál, mint hogy tétlenül nézzek mindent – írta a párt oktatásügyért felelős politikusa. Hangsúlyozta, hogy a Jobbik integritása Toroczkai Lászlóval biztosítható, ezért vállalja, hogy egyensúlyt kialakítva vele párban induljon elnökhelyettesnek.

– A Jobbiknak minden korábbinál nagyobb szüksége van az egyensúlyra, amit, úgy érzem, a mi párosunk tud leginkább biztosítani – fogalmazott Dúró Dóra. Hozzátette: „Férfi és női vezető, budapesti és vidéki erősödés, parlamenti és terepmunka ötvözése – ilyen feladatmegosztással vezetnénk győzelemre egy modern pártként a Jobbikot, folytatva, de korrigálva a néppártosodást Toroczkai Lászlóval”.

Kedden Ásotthalom polgármestere is nyilatkozott a regionális igazgatók javaslatát illetően. Mint írta, elnökhelyettes-jelöltje Dúró Dóra, akivel tökéletesen kiegészítenék egymást. A képviselő asszony férje, a Vona Gábor által korábban kiszorított alelnök, Novák Előd is jelezte, újra ringbe száll az alelnöki posztért. Miközben a Toroczkai–Dúró páros szimpátiát kelt a Jobbik-tagság soraiban, a Vona Gáborhoz hű és Simicska Lajos nagyvállalkozóval jó kapcsolatot ápoló Varga-Damm Andrea kritizálta Dúrót.

forrás: dehir.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük