Kutató diákszemek Zala megyében

Az oxyfáról, a DNS-másolás folyamatáról és még további érdekes témákról találhatók tanulmányok abban a kötetben, amelynek bemutatóját kedden tartották az Ady-iskolában.

A Kutató diákszemek Zala megyében című kötetben hat olyan előadás anyaga kapott helyet, amely elhangzott a legutóbbi megyei középiskolai természettudományi konferencián.

Az Ady Iskola Izsák Imre Alapítványa a ’90-es években kezdeményezte a diákok számára a történelmi, illetve természettudományos témájú konferenciák megszervezését, mondta el érdeklődésünkre az alapítók egyike, Dúcz Mihály. Az egerszegi Ady-iskola mellett a Zrínyi és a Kölcsey, valamint a kanizsai Batthyány és a keszthelyi közgazdasági szakközépiskola csatlakozott a tudományos fórumhoz, amely már kilenc alkalommal tartotta meg az előadások sorozatát a három városban.

A legutóbb elhangzottakat immár kinyomtatva is kézbe vehetik az érdeklődők. A kötetek a részt vevő iskolákba, valamint könyvtárakba is eljutnak. Öt történelmi, három természettudományos konferencia, harmincnál több előadás, sikeres munkák, kiadványok, továbbtanuló diákok. Ez a rövid mérlege az alapítvány által szervezett programoknak, foglalta össze Dúcz Mihály.

forrás: zaol.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük