Egyházi ingatlanok: jó üzlet a Püspöki Sörfőző

Szent Vencel napjára egy 12 fokos, félbarna sör készült, karácsonyra újabb sörkülönlegességet terveznek.

Nemrég hatalmas területeket és ingatlanokat kapott vissza a cseh államtól a katolikus egyház. Ezeknek a fenntartása azonban nagyon sokba kerül, az adományokból nem is futja rá, ezért az egyházon belül úgy döntöttek, hasznosítják a földeket és az ingatlanokat, hogy kitermeljék fenntartásuk költségeit – hangzott el a V4 Híradóban.

Tavak és műemléképületek terülnek el az észak-nyugat csehországi Chomutovi járásban. A cseh állam ezeket nemrég mind visszaadta egykori régi tulajdonosának, a cseh katolikus egyháznak. Kezdetben az öröm azonban komoly fejtöréssel párosult az egyházon belül, mivel a hatalmas területeket és az ingatlanokat lehetetlenség kizárólag adományokból fenntartani.

Egyházi ingatlanok: jó üzlet a Püspöki Sörfőző 

Az étterem és a sörfőző igen népszerű

„El kellett kezdenünk gondolkodni azon, hogy mit kezdjünk azokkal a javakkal, amiket visszakaptunk az államtól, hogy ezeket az ingatlanokat hogyan tudnánk önerőből fenntartani. Ez nem egyszerű, de az elődöm már belekezdett néhány projektbe a püspök úr felügyeletével. Az egyik ilyen sikeresnek mondható ötlet a „Püspöki Sörfőző” nevű éttermünk” – számolt be egy egyházi megbízott.

Az étterem neve azt is elárulja, hogy nem csak ételkülönlegességek várják az oda betérő vendégeket. „Vallási ünnepekre az emberek különleges söröket keresnek. Szent Vencel napjára egy 12 fokos, félbarna sört készítettünk, és már tervezünk egy másik sörkülönlegességet is Karácsonyra” – mondta a sörfőző mester.

Az új étteremből származó bevételből pedig az új egyházi erdészet is fenn tudja tartani magát. „Ez az anyagi támogatás nélkülözhetetlen, mivel egy erdőben legalább száz év telik el a fák ültetése és kivágása között. Mivel egyik bank sem ad kölcsönt száz évre, ezért a kivágásból származó bevételből kell finanszírozni az új erdő telepítését. Csakhogy ezt 1960-ban senki nem tette” – mesélte az erdész.

forrás: dehir.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.