34. Regionális cserenap – jubilálnak a gyűjtők

ZALAEGERSZEG – Vasárnap délelőtt 34. alkalommal rendezett regionális cserenapot a fennállásának 65. évfordulóját ünneplő Zalaegerszegi Városi Bélyeggyűjtő Kör, valamint az 50 éve működő Zalaegerszegi Éremgyűjtők közössége.

A Keresztury VMK-ban mintegy 120 asztalon kínálták az érdeklődők elé kincseiket a Dunántúl szinte valamennyi városát, és a környező országokat képviselő gyűjtők.

(6029) – A csurgói Tarjáni István éremgyűjtőből vált a kardok szerelmesévé. Minden börzén megjelenik, kollekciójában  kozák saska, bajonett, valamint számos díszkard és tőr is akad.

(6041) – Tóth János (balról) és Czirók Dénes a regionális cserenapon

Fotó: Katona Tibor

Mint Czirók Dénes, a bélyeggyűjtő kör elnöke elmondta, az 1952-ben alakult társaság a legrégebbi, ma is működő civil közösség Egerszegen. Büszkék rá, hogy a tradíciót ilyen hosszú ideje sikerül életben tartani. A két kör, mintegy 20 éves múltra visszatekintő együttműködése is gyümölcsöző, a közös érdeklődés összetartja őket. Így látja Tóth János, az éremgyűjtők néhány éve leköszönt elnöke is, aki 47 évig vezette a csoportot. Fájlalja, hogy az emberek vásárlókedve egyre csökken, bár a régi gyűjtők szenvedélye mit sem lohadt az idők során.

forrás: zaol.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.