A ZTE FC szerdán a Soroksár vendége – nem lesz egyszerű ez a meccs sem

A labdarúgó NB II mezőnye szerdán ismét talpon lesz, hiszen hétközi fordulóval (33.) folytatódik a pontvadászat. A kiesés elől menekülő ZTE FC 17 órától a Soroksár vendége lesz.

Ahogy írtuk, vasárnapi győzelmével a ZTE FC levegőhöz jutott – de még messze nem lélegezhet fel… A Dorog 2-1-es legyőzése viszont létfontosságú siker volt, amit a többi eredmény is alátámaszt. A ZTE FC ugyanis annyit elért, hogy kapaszkodik az előtte állókra, s jóllehet elkerült a kieső pozícióból, de ott van a Szeged és a Budafok is szorosan mögötte. A helyzet tehát csak egy árnyalatnyival kedvezőbb, mint volt a vasárnapi találkozó előtt, de…

A ZTE FC hat forduló után győzött újra, ami önbizalmat is kell, hogy adjon Artner Tamáscsapatának. A szurkolók nagy segítséget adtak a sikerhez, gyakorlatilag végig biztatták a csapatot, s ez a kiállás most lélektanilag is fontos tényező lehet. Ugyanakkor legyünk őszinték, a ZTE FC játéka továbbra sem megnyugtató. Nem megnyugtató, ugyanis kétgólos előny után is rezgett a léc, hogy a Dorog kiegyenlít. A hajrában Simon Attila lábában benne volt a második vendéggól, s csak neki köszönheti a ZTE FC, hogy egy méterről nem tudta a kapuba juttatni a labdát. Az, hogy a mérkőzés végén az egerszegiek a legegyszerűbb célfutballt játszották (mindegy hogyan, csak a kaputól el a labdát), valahol érthető volt, ám azt is lássuk be: ennél több és jobb játék kell a folytatásban. Ennyi nem lesz elég, vagy legalábbis mi így érezzük. Artner Tamás a találkozó utáni sajtótájékoztatón megjegyezte: elkerült csapata a kieső helyről, és azt is mondta, hogy együttese biztosan nem esik ki. Legyen igaza!

A ZTE FC szerdán egy olyan ellenféllel találkozik, amely miden tekintetben előrébb tart nála. A Soroksár, melyet Lipcsei Péter vezet, az utóbb hetekben meglehetősen felemás teljesítményt mutat, de jellemző erejére, hogy legyőzte az MTK-t, ugyanakkor kikapott a Szegedtől, vagy éppen csak gól nélküli döntetlenre futotta erejéből odahaza a Mosonmagyaróvárral szemben. Rutinos játékosok és feljövőben lévő fiatalok alkotják a „Sori” csapatát, de a ZTE FC-nek nincs más választása, meg kell próbálnia megszerezni a három pontot. Az egerszegiek legnagyobb gondja, amit Artner Tamás is megjegyzett, hogy nem tudnak akciógólt lőni. Támadásvezetése valóban körülményes, ezt láttuk vasárnap is (és már hetek óta), viszont olyan helyzetben van a csapat, hogy ezen most nincs itt az idő siránkozni. Menni kell előre, mert egyszerre, és ennyien, talán nem felejthettek el futballozni.

Fotó: Pezzetta Umberto

Ebben a fordulóban a ZTE FC szempontjából fontos meccs lesz a Szeged-Mosonmagyaróvár találkozó, hiszen két másik kiesőjelölt egymás ellen meccsel, de figyelni kell a többi veszélyeztetett csapat találkozóját is.

A vasárnapi játéknap után eldőlt, hogy az MTK-Budapest visszajutott az NB I-be, miután 1-0-ra legyőzte a Gyirmótot. A MTK bajnoki címe még nem biztos (egyébként az is meglesz neki, e felől nem lehet kétség), viszont matematikailag már nem végezhet rosszab helyen a második pozíciónál.

forrás: zaol.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük