Az elsősök macikkal érkeztek a tanévnyitóra – 373 millió forint az Eötvös-iskola energetikai megújulására

Zalaegerszeg – Szeptember elseje szokás szerint iskolába szólítja a diákokat, így számos intézményben csütörtökön rendezték meg a tanévnyitó ünnepséget.

Így volt ez a megyeszékhelyi  Eötvös-iskolában is, ahol 616 diák, köztük 71 elsős számára kezdődött meg a tanév. Az „újoncok” közül többen kedvenc plüss figurájukat ölelve vonultak be az udvaron megtartott tanévnyitóra, vidám dal hangjaira, a felsőbb évfolyamok ütemes tapsától kísérve.

Az évnyitón bejelentés hangzott el az iskola korszerűsítéséről. Mint megtudtuk, az állam 373 millió forintot különített el az Eötvös József Általános Iskola energetikai megújítására, emellett hamarosan multifunkcióssá alakul az intézmény régi sportpályája is.

Balaicz Zoltán bejelenti a fejlesztéseket az Eötvös József Általános Iskola tanévnyitó ünnepségén. Mögötte (jobbról) Vigh László, Hanzséros Alajos, valamint  Orosz Ferencné – Fotó: Katona Tibor

– Bár Zalaegerszeg önkormányzata immár öt éve nem fenntartója az oktatási intézményeknek, egy magára valamit is adó megyeszékhelynek nem lehet mindegy, hogy a gyerekek milyen környezetben tanulnak – mondotta Balaicz Zoltán polgármester.  – A város önkormányzata a TOP forrásokból 2020-ig több milliárd forintot költ a bölcsődék, óvodák és iskolák felújítására, ám akadnak intézmények, amelyek ebből a keretből kimaradtak. Ilyen például a kertvárosi Eötvös-iskola. Segítségért folyamodtunk hát, s ennek nyomán a minisztérium, illetve a Zalaegerszegi Tankerület összefogása és sikeres pályázata eredményeként 373 millió forintos keretet kapott a tankerület az iskola teljes energetikai felújítására – hangzott el.

A munkák során kicserélik az összes ablakot, megoldják a tető szigetelését, a homlokzat felújítását s a fűtés rekonstrukcióját. Jelenleg a tervezés zajlik, s a remények szerint 2018 második felére befejeződnek a munkák.

Banicz Boróka, Szekeres Donát, Kancsal Enikő és Mazur Lia az I.a, alias a Kockásfülű nyúl csoport színeiben – Fotó: Katona Tibor

Már október végére elkészül azonban a sportpálya rekonstrukciója, mégpedig az önkormányzat 40 milliós ráfordításából. Ennek eredményeként az öreg betonplacc helyén műanyag borítású, több sportág űzéséhez is alkalmas pálya várja majd a diákokat.

Az ünnepség folytatásaként Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos szólt az állam családbarát intézkedéseiről, a 9-ik évfolyamig ingyenesen járó tankönyvekről s a rászorulókat segítő ingyenes étkeztetésről.

Orosz Ferencné, a városrész önkormányzati képviselője minden érintettnek megköszönte a támogatást, mint mondta, a korszerűsítéssel új fejezet kezdődik az iskola életében. Hanzséros Alajos intézményvezető külön is köszöntötte az elsősöket, bemutatta az új pedagógusokat, tájékoztatta a szülőket a legfontosabb tudnivalókról, majd hivatalosan is megnyitotta a tanévet. Az ünnepség a diákok műsorával zárult.

forrás: zaol.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.