Csatatérré vált a belváros – hadi bemutató a vadpörkölt fesztiválon

A szombati vadpörkölt fesztivál jótékonysági főzőversenyén az induló 81 csapatból 32 szakmai zsűrinek is feltálalta főztjét.

Erre a célra nem “sima” vadpörköltek, hanem ínyenc különlegességek készültek. Az öt fős zsűri – Balaicz Zoltán, Miklós Beatrix, Takács Pál, dr. Szabó Antal, Tompa Gábor – döntése alapján a harmadik helyen a Dama Tura, a másodikon a Stúdió Dekor végzett, a győzelmet pedig a Szegek csapata szerezte meg.

Kora délután megérkezett az ígért eső, de a Dísz térre meghirdetett Zalai bordalos találkozó résztvevőit ez nem riasztotta el. Öt környékbeli dalkör adta elő műsorát a maroknyi, ám elszánt közönség előtt, amelynek tagjai a hangosító sátor, illetve esernyők védelméből hallgatták a produkciókat.

A vadászkutya-felvonulás sem maradt el, rendőrautó vezette fel a több tucatnyi ebet és ázó gazdáikat a Csány tértől a Széchenyi téri nagyszínpadig. A kutyák nem reklamáltak az időjárás miatt, soraikban a Bogáncs állatmenhely számos, gazdára váró lakója is élvezte a sétáltatást, önkéntesen jóvoltából.

Öt óra előtt az eső alábbhagyott, ennek köszönhetően mintegy száz főnyi közönség elő is merészkedett, hogy lássa a Zalai 47. Honvédzászlóalj Hagyományőrző Egyesület és vendégeik hadi bemutatóját a Széchenyi téren, ahol az 1848-49-es szabadságharc egyik ütközete elevenedett meg. A helybéli honvédők erősítést kaptak, Budakeszi, Szeged és Dunaalmási hagyományőrzői csatlakoztak soraikhoz, az ellenséges császáriakat pedig szombathelyi társaik személyesítették meg. Az események menetét a színpadról narrátor segített követni, a látványos elemekkel, s egyebek közt ágyúszóval is aláfestett bemutató nagy sikert aratott. Aki lemaradt az élményről, vasárnap 15 órától még pótolhatja, ugyanis megismétlik a bemutatót. Hogy addig se kelljen izgulni, sietünk elárulni: győztünk!

forrás: zaol.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.