Júniusban rendezik az idei Közlekedik a család zalaegerszegi fordulóját

A biztonságos közlekedés szabályaival a legfiatalabbaknak érdemes minél korábban megismerkedniük, az idősebbeknek pedig nem árt azokat újra és újra átismételniük.

Ez a gondolat hívta életre hét esztendővel ezelőtt a ’90-es években is már nagy sikert aratott „Közlekedik a család” elnevezésű vetélkedősorozatot, amelyet azóta is az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottsága szervez. Tavaly már közel ezer család küzdött meg egymással a megyei selejtezőkön és végül az országos döntőn a legjobb húsz az értékes nyereményekért, köztük az első helyezettnek járó Škoda személyautóért.

A visszajelzések, az érdeklődők számának folyamatos növekedése arra ösztönözte a szervezőket, hogy idén is megrendezzék ezt a versenyt. A 2018 áprilisában induló vetélkedőre bármely magyarországi lakóhellyel rendelkező család benevezhet majd, ha legalább az egyik szülő rendelkezik érvényes „B” kategóriás vezetői engedéllyel, illetve amennyiben hat és tizenhét év közötti gyereket/gyerekeket nevelnek.

Érdemes lesz ismét elindulni az autós, illetve kerékpáros ügyességi feladatokat felsorakoztató, valamint műszaki és elsősegélynyújtási ismereteket felmérő megmérettetésen, mert az immár hetedik Közlekedik a család erőpróba fődíja, egy Škoda Rapid Family személygépkocsi lesz.

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság ezzel a játékos versennyel is szeretné felhívni minél több ember figyelmét a biztonságos közlekedés alapvető tudnivalóira.

A 2018-as Közlekedik a család zalaegerszegi fordulóját június 9-én rendezik.

A versenyre való jelentkezés módjáról, a pályázati feltételeiről az internetes oldalukon lehet bővebb információkat találni. A verseny honlapján 2018. április 30. és 2018. június 3. között ötfordulós közlekedésbiztonsági vetélkedőn lehet részt venni. Ehhez a regisztrációt követően fordulónként hat kérdést kell megválaszolni. Az ötödik fordulót követően a hibátlan válaszadók között egyhetes tesztvezetést sorsolnak ki.

forrás: zaol.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük