Közel 25 millió forintos beruházás az egerszegi Hegyalja utcában

Felújítják a merőleges beállású parkolókat és a kiszolgáló utat a Hegyalja utca 54–60. déli oldalán, a tömbbelsőben. 

A házak előtti út burkolata az évek során tönkrement, és a kőzúzalékos parkolók is felújításra szorulnak. Az önkormányzat az infrastrukturális fejlesztésekre rendelkezésre álló, 1,5 milliárd forintról 1,7 milliárdra nőtt keretből újítja fel a várakozóhelyeket és az utat. A parkolók és az út vízelvezetését biztosító zárt rendszerű csapadékcsatornában hibás szakaszokat tárt fel a kamerás vizsgálat, ezt a problémát is meg kell oldani. A 24,5 millió forintos, s várhatóan április végéig tartó munkák során átépítenek 20 méter csatornát, kicserélik a víznyelő aknákat, 200 négyzetméternyi térköves parkolót és 400 négyzetméter utat építenek. A kivitelezést tegnap megtekintette Balaicz Zoltán polgármester és Orosz Ferencné önkormányzati képviselő.

Balaicz Zoltán, Orosz Ferencné, valamint a műszaki osztályról Cseke Tibor és Vas István a beruházás helyszínén Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

Balaicz Zoltán elmondta, hogy a Kertvárosban sok beruházás zajlott az elmúlt időszakban, orvosi rendelőket korszerűsítettek és megújult a Bóbita játszótér is. A mostani munka a 29 helyszínt érintő út-, járda- és térfelújítási program része, amelyhez szerencsére plusz 200 millió forintot biztosított az állam, így az építőanyag-drágulások ellenére minden tervezett helyszínen megvalósulhat a fejlesztés.

A lakók álmai váltak valóra, fogalmazott Orosz Ferencné, hiszen az út nagyon elhasználódott, egy-két helyen be is szakadt, ezeket a hibákat gyorsan kijavították. A képviselő közölte, hogy a Zalavíz nemcsak a csapadékcsatornát tette rendbe, hanem a szenny-
vízcsatornát is kicserélte az út alatt. Mint említette: nagyon örülnek, hogy az 1,7 milliárdos városi útfelújítási programba a Kertvárosnak ez a része is bekerült.

Forrás: zaol.hu