Rockzenész volt, ma már főleg rapperként ismerik a zalai DBS-t

Gyermekkorában Eminem volt az első kedvence, zenészként eleinte mégis rockot játszott. Két éve visszatalált a rap és hip-hop világához, azóta DBS néven alkot a Radiowaves és a Bőgőmasina egykori dobosa.

Saját dalait jelenteti meg

Két év alatt 15 dal, ezzel a teljesítménnyel dicsekedhet Horváth László, aki ma már DBS-ként ismert, saját dalait jelenteti meg ezzel az elnevezéssel.

A fiatal rappernek ugyanis van egy másik formációja is, a Sweetland, melyben Szendrey Boldizsárral, alias MC B.-vel dolgozik együtt. A Sweetland e hét csütörtökén jelentette meg Néha című dalát.

– Nekem a rap és a hip-hop volt az első kedvencem, a zenei eszmélésem Eminemnek köszönhető – mondta DBS. – Aztán jött a Green Day, ami a punk és rock világa felé vitt el. Utóbbi miatt kezdtem dobolni, s így lettem előbb a Radiowaves, majd a Bőgőmasina tagja. A kettő között pedig ott volt az általam alapított The MirrorEggs is, ahol már mint frontember, énekes és gitáros szerepeltem. Ez abból fakadt, hogy hiányzott egy gitáros, s én elfoglaltam azt a posztot.

Horváth László, alias DBS a héten jelentkezett legújabb dalával

Rockerből rapper

Horváth László számára az újabb zenei váltást magánéleti dolgok hozták el. Az eredetileg kercaszomori származású, de hosszú ideig Zalaegerszegen élő zenész egy szakítást követően Őriszentpéterre költözött, s munkahelyet váltott. Itt ismerkedett meg egy rapperrel, akinek néhány zenei alapot készített.

– Ahogy dolgoztam ezeken az ötleteken, egyre inkább az járt a fejemben, hogy ebben a műfajban is kipróbálhatnám magam – folytatta a történetét. – Én ugyanis sosem határolódtam el egyetlen zenétől sem, a bluest vagy a hardcore metalt éppúgy meghallgattam, mint ahogy a pop-rockot is. A rap és a hip-hop pedig a gyermekkori élmények miatt állandóan ott volt az életemben, az AK26 vagy Mr. Busta zenéit mindig is szerettem.

DBS a baráti unszolásra tehát elkészítette első, Ébredés című rapdalát, amire nagyon jó visszajelzéseket kapott. Ez pedig meghozta a kedvét ahhoz, hogy mélyebben belemerüljön ebbe a műfajba is.

– Még a korábbi zenekaraim idejéből rengeteg szöveg-ötletem maradt – mutatott rá. – Miután a rap szövegcentrikus műfaj, így most ezeket is fel tudtam használni. Elkezdtem producerek után kutatni, akik jártasak ebben a műfajban, de vannak olyan dalaim is, amelyekhez a zenét is saját magam írtam. Az Egy életen át című dalhoz például gitáros, élő dobos alapot készítettem, amin sokan meg is lepődtek, hiszen az nem igazán szokványos ebben a világban.

DBS azt mondja, nagyon jól érzi magát ebben a közegben, s szerinte sikerült megvetnie a lábát a hip-hop világában. A bemutatkozás után most már az a célja, hogy minőségi produkciókkal jelentkezzen, így a tempóból egy kicsit visszavesz, s az újabb dalain addig dolgozik, amíg teljesen kiforrottnak nem érzi azokat.

forrás: zaol.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük