Teskándi tanárnő lett a strandkönyvtár szelfiversenyének nyertese

A megyei és városi könyvtár munkatársainak jóvoltából a nyári vizes családi élmények sem nélkülözik a könyvet, hiszen a betű egyszerűen medenceközelbe megy. Az idei strandkönyvtár egyik akciójának tegnap értek a végére az ötletgazdák.

Tóth Renáta olvasószolgálati csoportvezetőtől megtudtuk, a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár 2016-ban új olvasásnépszerűsítő szolgáltatást indított el. Partnerként az AquaCity Vizicsúszda és Élménypark közreműködésével Zalaegerszeg város szabadidős centrumában júniustól augusztus végéig, az élménypark nyitvatartási idejéhez igazodva, heti két alkalommal strandkönyvtári szolgáltatást kínált.

A siker nyomán 2017-ben a Strandkönyvtár vízközelbe települt.

A könyvtár munkatársai minden pénteken és szombaton délelőtt 11 órától 18 óráig kölcsönözhető könyvekkel, folyóiratokkal, magazinokkal várták az érdeklődőket. Az idén bővítették a kínálatot: az érdeklődők vásárolhattak a könyvtár állományából kivont könyvekből, folyóiratokból, helyben társasjátékokkal is játszhattak. A nyári tábor gyermekei számára (320 főnek) olvasásnépszerűsítő és kézműves könyvtári foglalkozásokat tartottak.

Mindemellett az igazi újdonság a szelfikészítési felhívás volt. A strandkönyvtári faháznál készültek a fotók, s azután már csak várni kellett a megyei könyvtár Facebook oldalán a tetszésnyilvánításokat. A koránt sem vérre menő vetélkedést Fekete Józsefné tanárnő nyerte meg, aki 37 éve tanít kisdiákokat. A hajdani József Attila és a Landorhegyi iskola után Teskándon, most épp elsősöket.

A strandkönyvtár stábja a nyertessel és lapunk képviselőjével: Sebestyénné Horváth Margit igazgatóhelyettes, Kiss Gábor igazgató, dr. Gyenes Imre, a helytörténeti gyűjtemény vezetője, Fekete Józsefné tanító, Arany Horváth Zsuzsa (ZH) és Tóth Renáta csoportvezető Fotó: Pezzetta Umberto

– Mindenki menjen könyvtárba – válaszolja, amikor arról kérdezem, mivel csábítja olvasásra a gyerekeket. – A diákokkal mindig járunk a könyvtári foglalkozásokra, az alsó tagozatban nincs is probléma az olvasással, és a hazai gyerekirodalom is nagyon szép kötetekkel jelentkezik.

– A szelfifelhívás hogy találta meg?

– Talán ez volt az első, amit készítettem, amikor az aquaparkban napközis táborozó gyerekekkel töltöttem az időt. Gondoltam, ez is népszerűsíti az olvasást.

A legtöbb tetszésnyilvánítást begyűjtő tanítónak Kiss Gábor, a könyvtár igazgatója adta át tegnap a bibliotéka emléklapját és ajándékcsomagját, lapunk pedig támogatóként – és mint a szintén a betűkkel élőként – egyéves Zalai Hírlap előfizetéssel toldotta meg a jutalmat.

forrás: zaol.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.