A román lapok nem foglalkoznak a magyar győzelemmel

Többnyire a korai lapzártára fogják, de szerepet játszhat benne, hogy nem Bukarest a helyszín és a román válogatott gyenge szereplése is.

A magyar kosárlabda-válogatott 80-71 arányban nyert Románia ellen a kosárlabda Európa-bajnokságon és a győzelmének köszönhetően továbbjutott csoportjából a legjobb 16 közé. A románok negyedik vereségüket szenvedték el a csoportban, ennek ellenére meglepő, hogy a helyi lapok nem igazán foglalkoznak a meccsel. Ezt többnyire a korai lapzártával magyarázzák, de akad olyan lap is, melynek szerdai száma, még a hétfői spanyoloktól elszenvedett vereséggel foglalkozik.

Az országos sportnapilap a Gazeta Sporturilor is csak a 17. oldalán foglalkozik a meccsel, addig csak labdarúgás szerepel benne. Ott viszont bokszzsákhoz hasonlítják a válogatottjukat, melyet mindenki megvert a csoportban.

„A hátrányos megkülönböztetésben az is szerepet játszik, hogy Kolozsvár a torna házigazdája és nem Bukarest. De egyébként is az ország nagy részét a labdarúgás érdekli elsősorban” – mondta Kádár Zoltán, a marosvásárhelyi rádió szerkesztője.

Elmondta, a romániai magyar sajtóban dolgozók többsége örült a magyar győzelemnek. Ő leginkább akkor örült volna, ha a románok két magyar felmenőkkel rendelkező játékosa, Kuti Nándor és Török Roland 20-20 pontot dob és úgy nyer a magyar válogatott. Kádár szerint a román játékosok csalódottak, de örülnek hogy tudtak egy spanyol vagy egy horvát válogatottal játszani.

forrás: m4sport.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.