A ZTE KK kikapott a pénteki mérkőzésen

KÖRMEND A Zalakerámia-ZTE KK férfi kosárlabda csapata pénteken Körmenden lépett pályára, ahol felkészülési mérkőzésen a szlovákiai Léva ellenében szenvedett vereséget.

Zalakerámia ZTE KK- BK Levicki Patrioti 60-73 (18-19, 14-19, 11-14, 17-21)

Körmend, 100 néző

ZTE KK: Simmons 5, Reeves 10/6, Horváth 14/6, Szabó 5/3, Radic 10/3. Csere: Jeffers 10, Mohácsi 1, Doktor 3/3, Kis 2. Vezetőedző: Bencze Tamás

Körmenden játszotta harmadik felkészülési mérkőzését a Zalakerámia ZTE KK a szlovák KK Levice ellen. A társakkal ott volt a csapatkapitány Mohácsi Máté is, aki a 3×3-as debreceni World Masters tornáról érkezett a csapathoz. Az első negyed férfias küzdelmet, hozott, ahol szinte végig a zalaiak irányítottak. A szlovákok távoli dobásokkal tartották a lépést és a negyedez végül meg is nyerték. A második negyed elején jobban koncentrált a ZTE és négy ponttal ellépett, de jött a játékukban egy hullámvölgy és a Levice vezetett (32-38). A nagyszünet után szorított a védekezésén a ZTE, de a dobáspontossága nem javult. A 27. percben kilenc ponttal vezetett már a Levice (36-45). A hajrában Doktor Péter villanásai adtak némi lendületet a ZTE játékának, de a szlovákok visszaverték a felzárkózási kísérletet. A záró negyedben tíz pont fölött állandósult a ZTE hátránya, ami továbbra is rossz dobószázalékkal párosult.

Fotó: a szerző

Bencze Tamás: „Sokat hibáztunk ezen a találkozón. Az egyéni védekezésünk nem működött és a megbeszélt taktika betartása sem. Az ellenfél harcosan játszott, felvállalva a több kontaktos védekezést és ezt mi nem tudtuk irányíró poszton ellensúlyozni. Sürgősen javítanunk kell ezeken a hiányosságainkon.

Stárics Kornél ügyvezetőtől megtudtuk, hogy Reevesnek szeptember 3-án lejáró próbajátékát szeptember 9-ig szeretnék meghosszabbítani, A másik próbázó Jeffers hétfőig kapott haladékot.

forrás: zaol.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.